Bokscoaching 1:1

Herken je dit?

  • Je bent heel onzeker en daardoor denk je vaak dat anderen je niet leuk genoeg vinden;
  • Je bent bang niet goed genoeg te doen;
  • Je durft je grenzen niet goed aan te geven en zegt zelden of nooit “nee”;
  • Je hebt vaak het gevoel er niet bij te horen;
  • Je houdt je mening vaak voor je als die afwijkt van de ander;

Hoe zou je je voelen als je open en met vertrouwen en geloof in jezelf door het leven kunt? Als je trots bent op wie je bent? Als je niet steeds vertwijfeld afvraagt wat anderen werkelijk van je vinden maar je zeker van jezelf bent? Als je eerlijk over je eigen mening aan gesprekken of discussies deel durft te nemen zonder je constant bijna angstig af te vragen of je niet teveel zegt?

en zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken waar je vast wel sterker in wilt zijn.

Misschien vind je het spannend of moeilijk te bedenken dat dat voor jou is weggelegd.Je hebt vast al vanalles gedaan om aan jezelf te werken.

Je hebt mogelijk al best flinke stappen gemaakt en zit al veel beter in je vel. Maar toch komen op onaangekondigde momenten die oude gevoelens en onzekerheden weer terug naar boven.

 

 

 

 

Bewegen, boksen brengt je dichtbij je primaire ik: wie je bent in de basis. Lang lang geleden waren wij mensen niet veel anders dan andere zoogdieren en moesten we moeite doen om aan ons voedsel te komen, vluchten voor de sterkeren die ons wilden verschalken. Dat deden we gewoon.
In veel dingen zijn we die primaire ik en zijn of haar natuurlijke reacties kwijt geraakt.
Als we heftige dingen meemaken, stoppen we die het liefst weg of gaan we naar een coach, therapeut of -loog om het op te (laten) lossen. Maar diep in de kern blijven daarmee sporen achter.
Ons wezen is namelijk nog steeds een geheel van lichaam en geest. In je hoofd oplossen laat in je lijf nog onverwerkte spanning achter. opeens kan die door een soms onduidelijke trigger – die ogenschijnlijk niets met het ooit gebeurde te maken heeft- zorgen voor een naar gevoel dat je blokkeert.
 Fysiek mag die spanning ook worden afgelaten. Pas als dat ook gedaan is kan je echt verder.
In het boksen ga je bij jezelf reflexen herkennen. Voelen en ervaren worden letterlijk geactiveerd door te dóen; Door in actie te komen.
Zo wordt een belangrijk deel van je bewustwording aangewakkerd. Door dóen en denken hand in hand te laten gaan kun je stappen gaan maken; kleine stappen in werkelijke verwerking. Kleine stappen in de richting van een grotere verandering in je gedrag, je gevoel, je zíjn.

 

Jij kunt zéker óók veel meer in je kracht staan. Daar help ik je graag bij.

Ik ga jou ,met behulp van boksoefeningen, laten ontdekken, voelen en ervaren wie je bent. Hoe jij in je kracht kan staan.

Ik kan je ondersteunen in je groeiprocessen als je ergens verder in wilt; leer je meer naar je gevoel te luisteren in plaats van alleen maar in je hoofd alles te bedenken.

Maar ook te voorkomen dat je jezelf weer voorbij loopt

 

Ik snap het als je het spannend vindt dit aan te gaan. Dat ís het ook ; dat herken ik.

Je hoeft je nergens voor in te houden: we gaan dit samen doen maar wel in jouw tempo en we bewaken jóuw grenzen.

voor informatie en/ of tarieven mailto: natja@24fitbynatja of vul het contactformulier in.